1 כוס אורז מלא (בסמטי/ עגול/ אדום / שחור)
2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח אטלנטי
1/2 כפית שמן קוקוס (1 כפית במצב נוזלי)
2 שיני שום כתוש
הכנה:
משרים את האורז במים למשך חצי שעה ומסננים (ככל שנשרה יותר זמן כך האורז יהיה רך יותר וזמן הבישול קצר יותר)
שמים את שמן הקוקוס בסיר , מוסיפים את האורז ומאדים קלות.
מוסיפים את המים , המלח , השום , מערבבים עד לרתיחה, מכסים ומבשלים למשך 40 דקות . לאחר כיבוי האש מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.
- האורז הבסמטי בעל האינדקס הגליקמי הכי נמוך.
- אפשר להכינו כסלט קר או כתוספת .
בתאבון
פינגבק: סלט אורז בר לראש השנה | פרימוורה סלע – נפש בריאה בגוף בריא
פינגבק: סלט אורז סתוי | פרימוורה סלע – נפש בריאה בגוף בריא