אורז מלא- הכנה בסיסית

IMG_2636 מצרכים:

1 כוס אורז מלא (בסמטי/ עגול/ אדום / שחור)

2 כוסות מים רותחים

1/2 כפית מלח אטלנטי

1/2 כפית שמן קוקוס  (1 כפית במצב נוזלי)

2 שיני שום כתוש

הכנה:

משרים את האורז במים למשך חצי שעה  ומסננים (ככל שנשרה יותר זמן כך האורז יהיה רך יותר וזמן הבישול קצר יותר)

שמים את שמן הקוקוס בסיר , מוסיפים את האורז ומאדים קלות.

מוסיפים את המים , המלח , השום , מערבבים עד לרתיחה, מכסים ומבשלים למשך 40 דקות . לאחר כיבוי האש מומלץ להשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות.

  • האורז הבסמטי בעל האינדקס הגליקמי הכי נמוך.
  • אפשר להכינו כסלט קר או כתוספת .

בתאבון :-)

2 מחשבות על “אורז מלא- הכנה בסיסית

  1. פינגבק: סלט אורז בר לראש השנה | פרימוורה סלע – נפש בריאה בגוף בריא

  2. פינגבק: סלט אורז סתוי | פרימוורה סלע – נפש בריאה בגוף בריא

כתיבת תגובה